Op deze pagina wil ik de opdrachten die ik voor diverse opdrachtgevers heb gemaakt de afgelopen jaren, kort even voorstellen. Op website zijn de beschrijvingen van het ontstaan en verder info te vinden over de tekenontwerpen.
(De tekeningen worden in zijn geheel weer gegeven dus het kan zijn dat de balk onder aan uw scherm iets moet verplaatsen om de gehele tekening in beeld te krijgen.)
Opdracht nr. I Allereerst mijn eerste grote orgelopdracht van het Ypma orgel. De opdracht kwam van Bernhard Roelfsema, hij is voorzitter van de orgelconcertcommisie van dit orgel. Dit orgel staat in de St. Martinuskerk te Westwoud. Naar aanleiding van dat dit orgel helemaal is terug gebracht en gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat van 1863/1864. Is er een concertserie geweest en voor de flyer van dit concert is een voorloper van deze tekening gebruikt.
De opdracht voor dit orgel kreeg ik op 1 mei 2003 en is nadien nog meerdere malen aangepast.
Opdracht nr. II
De tweede opdracht was een orgel in Buggenum voor Tim Vogels.
Tim vogels wilde een digatale orgeltekening van het orgel van de St. Aldegundis kerk in Buggenum.
Hoewel het een simpel-ogend orgelfront is was het toch wel een uitdaging om er iets moois van te maken. Zowel Tim Vogels als ikzelf waren tevreden over het resultaat.
De opdracht voor deze tekening kwam in mei 2004. Deze tekening is niet meer aangepast.
Opdracht nr. III De heer David Bridgeman-Sutton wonend in Engeland is via zijn orgelliefde op mijn (orgeltekeningen)website terecht gekomen. Nu schrijft david korte orgelverhaaltjes op de website http://www.nzorgan.com Waar hij diverse orgelpraatjes aan elkaar vast praat met foto's en ook wel met tekeningen. Het gaval was dat er ook luxe wagons zijn waar orgels in staan.
Omdat David op zoek was naar een tekening van een pullmantrein. En er copyright rustte op een tekening die hij had gevonden. Is er na overleg (diverse emails) onderstaande tekening uit gekomen. De foto die hier voor is gebruikt stond ook op internet maar daar was ook weer copyright eraan verbonden.
Ik ben begonnen met tekenen op 15 augustus 2005. De tekening is later nog gewijzigd met een hek op de achtergrond en de achtergrond is aangepast.
Opdracht nr. IV
Opdracht nr. 4 kreeg ik begin 2011. De opdracht was om voor een bestaand pijporgel een orgelbalkon te ontwerpen en daarmee meteen de breuk weg te werken die was ontstaan tussen de preekstoel en het
orgelfront. Afgelopen augustus (2011) is het een en ander geplaatst. Daarna is het nog gelakt. Deze opdracht kreeg ik omdat in het verleden dit orgel al door mij was getekend. De aanpassing is met ZWcad gedaan. Ik kreeg deze opdracht van de timmerman die het houtwerk heeft gmaakt.
Opdracht nr. V Opdracht nr. 5 is eigenlijk geen opdracht maar een verzoek tot gebruik van een ontwerp van een botter op een koperbaar. Getekend in 2008 met autocad, dit was mijn eerste officiele tekening met Autocad nadat ik eind december 2007 een bassiscursus Autocad had gevolgd. En eind oktober 2013 nog van een kleine revisie voorzien. Deze koperbaren zijn te bestellen via een website Klik hier voor deze website.
Hierbij nog even een foto van een koperbaar van 1 kilgram van 99,9% koper.
Verder is er een tekening van het orgel van de St. Laurenskerk in Rotterdam gebruikt voor een conservatorium-student (in Rotterdam) die een concert gaf.
Ook is de tekening van de St. Laurenskerk gebruikt (door David Bridgeman-Sutton) Op zijn website http://www.nzorgan.com/vandr/MBTY.htm
Waar het allemaal mee begon is de website:
Klik hier website. Ian Mulder wilde delen van orgeltekeningen gebruiken voor zijn midi files van Johan Sebastian Bach.
Wilt u ook een digitale tekening van een orgel, auto, trein, schip of wat dan ook?
Geen mensen of dieren.
Neem dan eens contact op met Lubbert Schenk emailadres is info@softart.nl .
De tekeningen worden getoont op ware grote of op halve grote en in de oorspronkelijke extensies. Onder deze voorwaarde: waar de oorspronkelijke tekening eerst in Windows Bitmap getekend was (BMP) Nu is gekozen om de tekening te tonen in het Ping formaat (PNG). Omdat het voor de tekening niet uitmaakte of de tekening in BMP of PNG stond.
Alleen de bestandsgrote van BMP loopt in de MB's en die van PNG in KB's. Het kan ook zijn dat de tekening is ontworpen met Autocad/zwcad maar dan is de tekening omgezet naar PiNG.