Create a license update request:


Sinds Hauptwerk versie 2, is Hauptwerk beveiligd met een dongel. Op deze dongle - een zogenaamde usb-stick - die in de computer gestoken moet worden wil je de Basic Edition of Advanced edition software laden, dus niet de free edition. Op deze Dongle staan ook de licenties van de samplesets die speciaal voor versie 3 software is geschreven. Bijvoorbeeld Kampen 1-3 en Leens.

Als je nu een nieuwe versie van Hauptwerk wilt installeren, dus niet een update zoals bv van versie 3.22 naar 3.23 maar van versie 2 naar 3 of 4, moet naar Brett Milan een update request file worden gestuurd. Hier vraagt Brett Milan zelf om, nadat je bijvoorbeeld een sampleset hebt gekocht, krijg je zelf een email van Brett Milan. Deze license update file, is een tekstbestandje dat op de dongle staat. Dit bestandje kun je via Hauptwerk eenvoudig van de dongle afhalen. Dit kun je doen via het menu, ga naar [File] en dan naar [create a license update request file...]. Denk er aan dat je deze dongle wel in de computer moet steken voordat je Hauptwerk opstart.

create a licence update request


Klik deze aan en je kunt dan zelf een locatie aangeven waar het heen moet. Doe dit bijvoorbeeld op je bureaublad. Dan kun je het later heel makkelijk naar de mail van Brett Milan slepen.
Als je naar Brett Milan dit bestandje hebt gestuurd, moet je daarna niet meer zo'n update request doen totdat je het bestandje hebt teruggekregen van Brett Milan.

Wees heel zuinig met dit bestandje want met dit bestandje kan een ander zomaar even je gekochte samplesets afspelen op een willekeurige computer.


Wanneer Je het bestand via de mail weer terug krijgt. Moet je dit bestandje weer vanuit je emailprogramma slepen naar het bureaublad, Dan kun je als het zoekt bij het terugzetten weer makkelijk terugvinden. Bij het terugzetten in Hauptwerk: Klik eerst op [file]
Daarna ga klik je het item aan onder [Create a license update request]: [Apply a license update request file...]
Vervolgens zoek je het bestandje op het en bevestig je dit.

Let op met de Free Edition werkt bovenstaande niet. Omdat je hier geen dongle bij hebt. Proberen heeft dus geen zin.


Hauptwerk