Hauptwerk speeltafels, iedereen kan hier zijn eigen speeltafel aanmelden...
Genelec speaker

In het kader van een foto zegt meer dan duizend woorden.... Hierbij voorbeelden van bestaande systemen, die meestal door de gebruikers zelf zijn omgebouwd en eventueel nog gemidificeerd. - met behulp van een bevriende kennis - tot Hauptwerk speeltafel. Als u/jij erover aan het nadenken bent om ook iets te beginnen met Hauptwerk zou het handig zijn om hier eens te gaan kijken eventueel kunt u/jij ook gewoon een afspraak maken. Ze willen het u/jou graag laten zien en nog veel liever laten horen!

Dit zijn namelijk systemen die al werken en meestal naar volle tevredenheid van de gebruikers. Let op een Hauptwerk systeem is nooit af. Naar mijn mening is het een tijdelijk oplossing totdat er weer nieuwe eisen worden gesteld door Hauptwerk of de gebruiker zelf.

Voor de doe-het-zelver: bedenk van te voren waar je aan begint. De meeste zelfbouwer zijn weken bezig om zelf een bestaande speeltafel om te bouwen naar een Hauptwerkspeeltafel. Plus dat alles zelf ingesteld moet worden. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn, gezien de zelfbouwspeeltafels die ik al gezien en van gehoord heb.


Voorbeelden van 'low budget' zelfbouwspeeltafels:
Het woord zegt het al low budget met een knipoog naar zelfbouw. Dit zijn voornamelijk de organisten die keyboards bij elkaar zoeken en eventueel een midi-pedaal midificeren. Het gaat hun echt om de klank en niet om het plaatje. De klank is over het algemeen goed alleen het hoeft er dus niet echt gelikt uit te zien.

Voorbeelden van zelfbouwspeeltafels:
Zoals het woord al aangeeft zelfbouw, 1, 2 of 3 tot wel 4 klavieren of losse keyboards, met eventueel een los pedaal en een losse PC,
voor de techneuten onder de Hauptwerkers met heel veel geduld meestal!


Voorbeelden van omgebouwde elektronische speeltafels.
Dit waren vroeger de bekende Johannus, Eminent, Content of Domus speeltafels. In deze speeltafels zit nog steeds de elektronica, die meestal is afgesloten door een blinde plug in de hoofdtelefoon te steken, of de midi-registers zijn uitgezet in het orgel zodat ze alleen maar gebruikt worden voor Hauptwerk of waarbij bijvoorbeeld de uitkomende stemmen worden gebruikt ter verfraaing van de goedkopere Hauptwerk-samplesets.

Voorbeelden van Hauptwerk speeltafels:
In deze orgels zit geen elektronisch orgel. Deze speeltafels zijn meestal speciaal ontworpen voor Hauptwerk met als basis soms een bestaande speeltafel van een elektronish orgel. Echter alle elektronica is er uitgehaald of heeft er nooit ingezeten.

speeltafel in Cad
Speeltafel in cad-formaat, getekend door Lubbert Schenk met Zwcad 2010 professional.

Voorbeelden van Virtuele speeltafels.:
Onder deze optie komen orgels te staan die bijvoorbeeld met SketchUP zijn getekend, hierbij nodig ik dus hobby-tekenaars uit die een probeersels, die toch wel goed uitgevoerd zijn aan te leveren. Natuurlijk kan de As build ook een plekje krijgen op deze website. Ik begin zelf met de: custum made speeltafel van Noorlander, deze speeltafel heb ik getekend met SketchUP mede om SketchUp te vergelijken met Autocad.


Via deze pagina kunt u, uw eigen speeltafel aanmelden voor vermelding op deze site.


Stuur zoveel mogelijk info in. Type keyboard(s)en of ze van hout of plastic zijn en of er een los pedaal is, speakers, eventuele gekochte samplesets.
Windows/Mac versie! Intern geheugen, harde schij(f)(ven), de bediening van de sampleset bv via touchscreen of via de registers van de bestaande speeltafel.
PC of Mac, type processor enzovoorts. En natuurlijk welke geluidskaart!

Graag zoveel mogelijk info. Dit kan via mijn emailadres info@softart.nl. Wilt u/jij er rekening mee houden dit ik foto's verklein tot een acceptabel formaat van max 800x600 pixels, ik wil namelijk inprincipe geen foto's plaatsen waar je mee moet scrollen van links naar recht. Let wel deze site is opgezet voor het beeldscherm-formaat van 1600x1200 pixels!


De orgels zijn via de linkerkant allemaal te bekijken. Ben je uitgekeken klik dan op de <- in je browser of op een ander speeltafel.

Pedaal, Mixtuur Consolo 260 vanaf het touchscreen, Mixtuur Consolo 260

Mixtuur Consolo 260 met Touchscreen 15 inch
Google

Hauptwerk