Gratis Hauptwerk 4 samplesets:

Skrzatusz sanctuary

Gratis Hauptwerk 4 orgelsamplesel kompleet met 2 manualen en vrij pedaal. De gebruikelijke koppels en op Manual II een tremulant.
Via deze website is het orgel te downloaden:
klik op de link voor de download en verdere instructies..
De registertrekker virtueel

Later wil ik hier nog op tergukomen.

Demo St. Laurens Rotterdam.

Op de website van Sonus Paradisi is een demo van de St. Laurenskerk van Rotterdam te downloaden. Alle 4 de manualen zijn te bespelen inclusief het Pedaal. Het is wel noodzakelijk om in ieder geval een Basis versie van Hauptwerk te hebben, Uiteraard is de Advanced vesie beter. En de voorgeschreven 16GB intern geheugen is zeker ook aan te raden wil je alle registers op de juiste wijze gebruiken.
St. Laurenskerk Rotterdam


Zoals op de website van Sonis Paradisi al staat aangegeven moeten alle 3 de downloads worden gedownload. Deze 3 de downloads bij elkaar zijn iets meer dan 10 GB.
Ga naar de website en zoek naar Rotterdam.
Op dit moment staat de set nog bovenaan. Op deze website staan nog meer demo's van Sonis Paradisi, die kunnen worden gedownload.

Prospectum Stocking Stuffer Organ

Dit is een complete versie
Eind 2012 kwam er na een lange tijd van afwezigheid weer een free sampleset van Prospectum uit.
Prospectum Stocking Stuffer Organ

Ga naar de website van Prospectum voor de download
De website opent in een nieuw scherm. Inmiddels is het orgel al toe aan de eerste update. Het bestand is 484MB groot.
De dispositie is als volgt:
Manual:
Gedekt 8'
Rohrflöte 4'
Prinzipal 2'
Quinte 1 1/3'

Alle stemmen zijn in "Bas" en "Discant".

Kistorgel (1998-2002)

Dit is een complete versie
In week 16 van 2011 Is dan na lang wachten HW 4 uitgekomen. Inmiddels heb ik natuurlijk al geupdated naar HW4. Op 27-4-11 kreeg ik van Taeke van den Akker het eerste gratis sampleset toegestuurd per mail.
Het betreft een kistorgel (1998-2002) gebouwd door Taeke zelf. De registers zijn opgedeeld in Bas en Discant, het is dus mogelijk om op dit kleine orgeltje met uitkomende stem te spelen!

Registers:
Octaaf 2' B & D
Fluit 4' B & D
Gedekt 8' B & D
Quint 2 D
Eerst even een plaatje van de virtuele console in HW 4:
Het Kistorgel


De set is overigens ook in HW3 te gebruiken. De downloadgrote is circa 90MB; Het orgel is zonder akoestiek opgenomen. Het is te bespelen in de free-editon van HW4.
Nog even de downloadpagina:
Ga naar de website van orgelbouwer Take van den Akker voor de download.
De website opent in een nieuw scherm.


Het tweede gratis orgel wat ik op deze pagina wil presenteren en hoewel er veel negatief geluid over dit sampleset is en nog zal komen, wil ik er toch op deze pagina zetten. Het betreft het Jørgensen Tribute organ, uit Noorwegen:

Het Jørgensen Tribute-sampleset uit Noorwegen


Dit is een 2 klaviers-orgel met zelfstandig pedaal. Er is 'bewust' gekozen voor sobere indeling van het scherm, nou zegt mij een scherm van een sampleset niet zo gek veel, je kunt geen speeltafel van minimaal anderhalve meter op een scherm passend maken van zo'n 30 tot 40 centimeter. Maar alles wat je moet weten en wilt zien bewegen is wel duidelijk verdeeld. Ik zag zelf bij het 'Svelverk' een klokkenspel staan. En dat is dus ook nog te bedienen via een koppeling op het 'Pedal'en het 'hovedverk'! Verder de gebruikelijke speelhulpen die we op zulke samplesets gewend zijn tegen te komen.

Over de opname:
Voor een gratis sampleset vind ik de klank dat er uit komt niet verkeerd. Voor mij is het ongeveer te vergelijken met de andere gratis samplesets die al eerder verschenen voor HW 3.
Ga naar de website voor de download. circa 1 GB

Op de bovenstaande site ook nog een handleiding te downloaden, voor de gene die hier behoefte aan heeft. Dit orgel is overigens gewoon te bespelen in de free editon van Hauptwerk.


Hauptwerk
Update 16-2-2013