Hauptwerk - Ervaringen, door gebruikers van Hauptwerk.
Op deze pagina wil ik ook de organisten die al jaren werken met Hauptwerk aan het woord laten komen. Aan deze organisten hebben we met z'n allen uiteindelijk het succes te danken van o.a. Hauptwerk en ook Myorgan..... Grandorgue.

Ik wil starten met Jan Vogel.
Hij is o.a. zelf ook heel druk bezig geweest met Hauptwerk, lees hier zijn verhaal....

Ik ben in aanraking gekomen met Hauptwerk door de site van Lubbert, ik ben een aantal jaren sluiswachter geweest en in de herfst is er op pleziervaartsluizen niks te doen.Dus lekker internet afschuimen en alles wat des orgels was uitprinten. In 2009 heb ik de free edition van Hauptwerk en met een Trust midi keyboardje van 4 oktaven en korte toetsjes de eerste schreden gezet op Hauptwerk-gebied. Zoals al vaker gezegd: het smaakte naar meer! Dus vervolgens een portable orgeltje gekocht met midi out, 2x 3,5 oktaven en 13 tonig pedaal. Het spul op zolder gesjouwd en spelen maar.

In onze huiskamer staat een groot Hammond-orgel waar toen nog geen midi op zat. Het eerste sampleset wat ik kocht was van het van Leeuwenorgel in de Boezemkerk te Bolnes. Veel te zwaar natuurlijk voor Hauptwerk free edition. In de herfst van 2009 een groter portable orgel gekocht, een Yamaha HS-5, 2x 4 oktaven en 20 tonig pedaal. De pc was op dat moment een Compaq D310, met 2 Gb intern geheugen en 2400 MGHZ processor. In januari 2010, ons Hammondorgel laten midificeren door Huib de Bruijn. Dus kon er ook op dit orgel met Hauptwerk gewerkt worden, ondertussen de Basic edition aangeschaft. Doordat het mij niet beviel dat het Yamaha orgel maar 4 oktaven had (en dan nog schuin boven elkaar) het hele orgel gesloopt, speeltafel er achter gelegen voor het midi van het pedaal en de kast daarna verbouwd met 3 keyboards tot een 3 klaviers speeltafel.

De pc is nu een Dell met 4 GB intern geheugen,en 3600 MGHZ processor en SB audigy ZS geluidskaart en Windows 7 Ultimate 64 bit. Een zwaardere staat op het verlanglijstje. De audio versterkers zijn er een van Revac, 200 watt en een versterker van 260 watt en 2 Pioneer boxen (80 watt) en 2 zuilen boxen (300 watt) en een subwoofer (met eigen ingebouwde versterker en voeding). Bij het Hammond orgel staat momenteel de Compaq D310 met Windows XP pro, met Hauptwerk, GrandOrgue V2 en de Miditzer theaterorgels en de Hammond B4 11 van Native Instruments. Versterking bij het Hamond-orgel is een Onkyo versterker van 200 watt en 2 boxen van 250 watt en 2 van 60 watt plus de versterker en boxen van het orgel.

Tot zover Jan Vogel.

Oproep!
Iedereen en dan bedoel ik ook echt iedereen die hier zijn verhaaltje kwijt wil zowel positief als negatief kan dat aan mij doorgeven. Ik zal het dan op deze pagina plaatsen. Zodat we met z'n allen nog meer fans maken van Hauptwerk. En tegen de elektronische orgelbouwers. Die eigenlijk allang hadden moeten inspringen in het gat dat Hauptwerk/Grandorgue geslagen heeft.

Lubbert SchenkGoogle
Hauptwerk