SketchUP introductie

Als je het over SketchUP hebt, heb je het eigenlijk direct ook over push en pul daar kent iedereen dit programma van. Ook bekend is als je 3 lijntjes of meer aan elkaar vastmaakt krijg je een vlak, dit kun je dan weer optrekken met push en pul. Je kunt ook met sketchup van een foto een 3D model maken maar daar is wel enige teken-ervaring bij nodig. Maar het is te doen, mijn eerste tekening was een Hauptwerkspeeltafel getekend vanaf een foto.

HW Speeltafel


De followme tool is minder bekend maar zeker ook zeer handig.

Hoewel ik zelf meer ervaring had met Autocad ben ik toch overgestapt naar SketchUp. Autocad heeft zeker voordelen t.o.v. SketchUp maar het tekenen m.b.v. SketchUp gaat vele malen sneller. Autocad is eigenlijk een 2D tekenprogramma. En SketchUp een 3D tekenprogramma. Daarom wil ik op deze website ook aandacht besteden aan SketchUP. De voor- en nadelen zal ik hier en daar ook aanstippen.

Zelf heb ik een licentie voor SketchUP Pro maar de meeste zaken die hier besproken worden kunnen ook met SketchUP make (2017) getekend worden. Ik probeer het er bij te zetten als iets alleen werkt met de Pro-versie.

Cadcursus