banner ontworpen met ZWCAD 9 prof
Hartelijk welkom op de website van SoftART DESIGN met autocad-tekeningen.Advies autocad-tekeningen: Oud collega: Michel Griep

INTRODUCTIE

Ik teken al sinds 1995 met Paint voor Windows. Tijdens het tekenen met dit programma liep ik steeds tegen het probleem aan dat zodra je tekeningen die ik hier mee maakte, wilde vergroten/verschalen dat de vierkante blokjes nog vierkanter werden. Ik had in die tijd wel vaker van Autocad en Illustrator gehoord en een demo gedownload van het Internet. Vooral van de laatste had ik ook al diverse boeken gekocht. Maar het resulaat kon me toch niet bekoren. Ik moest gewoon een houvast hebben en heb via mijn werkgever een basis-autocadcursus gevolgd. Nadat ik een cursus autocad 2007 heb gevolgd ben ik erover na gaan denken om hier van mijn werk te maken.

Inmiddels ben ik circa 4 1/2 jaar tekenaar en het bevalt me nog steeds heel goed. Autocad is zo'n uitgebreid programma, dat ik bijna wekelijks nog wel nieuwe functies ontdek die me voordien nog niet waren opgevallen. Natuurlijk tekenen we vooral met Stabicad, met daaronder Autocad. De meeste functies van autocad kun je eigenlijk niet ongestraft gebruiken tijdens het werken met Stabicad. Bij bijvoorbeeld het roteren van een symbool zul je de functies van Stabicad V moeten gebruiken, anders zul je bijvoorbeeld alle je teksten weer recht moeten zetten. Het kopieren van een symbool kun je dan weer wel doen en die kun je ook gemakkelijk via Properties wijzigen aanbrengen in bijvoorbeeld groepsnummer kasten etc.

Een paar jaar geleden heb ik Zwcad aangeschaft. Met dit programma dat er bijna net zoals Autocad uitziet en is gebaseerd op IntelliCAD - Dit laatste programma is vooral bekend geworden onder de Macintosh computers - Met dit programma kun je beschikken over dezelfde functies als Autocad 2008. Het ziet er allemaal ietsjes minder gelikt uit maar je kunt wel tekeningen bewerken en als Autocad opslaan. En ze later ook met Autocad openen en bewerken. Voor 2D tekenwerk voldoet ZWCAD zondermeer.
Begin 2009 heb ik een bouwplaat gemaakt met Autocad deze is op de onderstaande link te bekijken en te downloaden natuurlijk in PDF.
Klik en ga naar de pagina met de zuiderzeebotter
botter
Autocad tekening van een botter in PNG.
Dezelfde botter maar nu in pdf.
bekijk de botter
softART DESIGN
Autocad tekening van het softART DESIGN-logo in PNG.
Hierbij nog een technische tekening: Patchpanel


Het logo van mijn website www.softart.nl heb ik voor een groot gedeelte getekend met ZW-cad.

Hierbij de tekening. Dit is dus een nieuwe tekening met gebruikmaking van m'n oude tekenprogramma en het nieuwe tekenprogramma.
website softART DESIGN
Zw-cad tekening van het softART DESIGN website-logo in PNG.

AUTOCAD EN BIM en natuurlijk REVIT
Orgel in 3D

Dat het zo snel zou gaan met Autocad en 3D had ik in de verste verte niet verwacht (autocad 2008 versus 2013). Als je ziet hoe Autocad in een stroomversneling is geraakt met name op 3D gebied, had ik niet verwacht. Na bijna een jaar getekend te hebben aan bovenstaande model, het is eigenlijk al geen tekening meer. Is nu de stap gekomen om over te gaan op Revit. Uiteraard zal ik nog steeds 2D tekeningen maken met Autocad maar zal me daarnaast ook gaan verdiepen in Revit.

Eind dit jaar (2012)ga ik op cursus voor Revit/BIM, in dit geval met Revit MEP. Hierboven is nog een tekening te zien met Autocad 3d (2013)>. Maar Revit gaat nog verder waar Autocad 3D stopt. Het is ook geen tekenen meer wat je doet maar echt moduleren. Het gaat in Revit zover dat je zelf virtueel door een gebouw kunt lopen, en je ook armaturen, verlichting en wcd's ijna kunt aanraken.
Google

Tekeningen mogen worden gebruikt mits een vermelding van softART design.
Dus de ongewijzigde tekening.

2008 - 2012 SoftART DESIGN (Lubbert Schenk).

UPDATED Oktober 2012.